Categorii
Noutati

Mai multe persoane au aventuri virtuale pe măsură ce pandemia coronavirusului este uzată, sugerează datele

Datele sugerează că mai mulți americani au probleme virtuale în timpul blocării, potrivit celor doi psihologi care au scris un editorial în revista Family Process.

Studiu Universitatea din Tennessee Knoxville, Kristina Coop Gordon și Erica A. Mitchell

În articolul din 3 iulie, psihologii de la Universitatea din Tennessee Knoxville, Kristina Coop Gordon și Erica A. Mitchell, au spus că stresul legat de pandemie constrânge relațiile, antrenează oamenii pe aplicații de întâlnire.

Ei au spus că persoanele care au probleme și sunt prinși ar putea avea mai multe probleme de împăcare cu partenerii lor decât de obicei „din cauza intersecției cu consecințele sociale, emoționale și financiare ale COVID-19”, au scris ei.

Ba mai mult, ei se așteaptă ca stresul actual să conducă în situația personală odată ce s-a terminat pandemia.

Oamenii sunt stresați, așa că apelează la aplicații de întâlnire și ia contact cu foștii iubiți

Deși pandemia a limitat întâlnirile în persoană, Gordon și Mitchell au spus că tehnologiile precum FaceTime, serviciile de întâlniri online și smartphone-urile au permis partenerilor stresați să găsească confortul în afacerile virtuale.

„Persoanele care sunt nemulțumite în relația lor actuală sunt mai susceptibile să exploreze opțiuni alternative, iar stresul crescut din partea pandemiei poate contribui la percepții mai negative atât pentru persoanele partenere cât și pentru relația lor”, au scris ei.

Conform datelor Gordon și Mitchell obținute de pe un site de matrimoniale pentru persoanele căsătorite (nu au dezvăluit ce site), 17, ooo noi oameni s-au înscris pentru servicii în fiecare zi în timpul pandemiei. Acest lucru se compară cu cei 1.500 de noi înscrieri zilnice în 2019.

Oamenii ajung, de asemenea, la foștii iubiți în timpul pandemiei, în ciuda faptului că sunt în relații angajate.

Cercetătorii de la Kinsey Institute

Cercetătorii de la Kinsey Institute au intervievat un număr de 1, persoane căsătorite, între 30 și 50 de ani, și au constatat în rezultatele lor preliminare că 13% au contactat un fost partener în timpul pandemiei.

Motivele pentru care au ajuns să fie diferite, dar majoritatea oamenilor căsătoriți au spus că motivațiile lor au avut relații sexuale cu fostul lor sau au reluat o relație cu ei.
Afacerile pandemice ar putea avea consecințe psihologice, fizice și financiare grave

Indiferent când apare o aventură, poate duce la neîncredere și chiar la dizolvarea relațiilor. Dar Gordon și Mitchell au spus că stresul ridicat al pandemiei ar putea face și mai dificil să se recupereze cuplurile care au afectat treburile.

Există dovezi conform cărora pandemia a dus la o criză în problemele de sănătate mintală precum anxietatea și depresia, iar aceste probleme ar putea fi agravate doar de o aventură din cauza naturii sale „devastatoare”, au spus Gordon și Mitchell.

Pandemia ar putea agrava, de asemenea, căderea financiară a unei aventuri.

Rata șomajului în SUA este într-o perioadă constantă ridicată, iar cei care și-au pierdut locurile de muncă și se confruntă în prezent cu insecuritate financiară ar putea avea un risc crescut pentru violență în relație, dacă se confruntă și cu o aventură, potrivit Gordon și Mitchell. Ei au spus că, în general, șomajul, lipsa de sprijin social și stresul crescut din cauza insecurității financiare sunt riscuri pentru violența în relații, iar pandemia a făcut ca aceste riscuri să fie mai frecvente.

„Aceste tendințe sunt alarmante pentru cupluri în urma unei aventuri, deoarece acestea sunt deja cu un risc mai mare de creștere a conflictelor, comportamente agresive și violență de partener intim, ca consecințe ale aventurii”, au scris ei.

Și lipsa unui sprijin financiar în urma unei aventuri ar putea îngreuna obținerea de resurse precum terapia care ar putea ajuta o persoană să proceseze și să se recupereze din situație, au spus ei.

Gordon și Mitchell au spus că rezolvarea acestor probleme și recuperarea unei aventuri în timpul unei pandemii nu va fi niciodată ușor, dar este posibil.

Ei au sugerat ca truditorul din relația să lucreze cu partenerul pentru a crea un plan de consolidare a încrederii. Acest lucru ar putea include luarea copiilor lor cu ei, astfel încât partenerul lor să nu pară că vor înșela, să taie contactul cu persoana cu care a înșelat și să le permită partenerului lor spațiu și timp să proceseze situația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *